Footbike x-ing Canada!

I am from Czech Republic. Currently I live in Edmonton in Canada  2 years. I used to ride footbike everyday, it became part of my life, so I decided to bring footbike to Canada. I brought my special folding K5, custom made by my friend and me.

10259113_3913844021431_7871145576020143655_o(picture: K5 on Churchill square in Edmonton)

I really love footbikes, riding  footbikes, talking about footbikes and I also think footbikers are great people… I am pretty sure if you will try footbike you will fall in love too 😉
I have been keeping long time big dream in my mind. I want to help people through footbiking. I would like to introduce footbike to the public from small children to seniors. I will make long  ride across the whole Canada from west cost to east cost for support children in disease.

This blog is going to be about preparation for summer trip across Canada on footbike. Evolution of this project and about long trip. If you want to joint me on footbike, help to support summer ride, sponsor this project or help with something, just send me e-mail please (footbike4everyone@gmail.com). I really appreciate it. I am grateful for any kind of help.

Pocházím z České Republiky. Momentálně žiji 2 roky v kanadském Edmontonu. Doma jsem jezdil na koloběžce každý den a byla to část mého života, tak bylo jasné, že si ji musím vzít i do Kanady. Přivezl jsem si K5, která byla speciálně upravená mnou a mým kamarádem  na skládací.

Miluju koloběžky, ježdění a povídání o nich a také si myslím, že koloběžkáři a koloběžkářky jsou úžasní lidé… Jsem si jistý, že když vyzkoušíte koloběžku, zamilujete si ji ihned taky 😉

Dlouho jsem měl v hlavě můj velký sen. Chtěl bych pomáhat skrz koloběh. Chtěl bych představit koloběžky široké veřejnosti od malých dětí až po seniory. Pojedu na koloběžce od západního až po východní pobřeží přes celou Kanadu na podporu nemocných dětí.
Tento blog bude o celé přípravě letní jízdy napříč Kanadou. Také zde budu zaznamenávat vývoj celého projektu a samotná cesty. Jestli se chcete přidat na koloběžce, pomoct podporavat jízdu, sponzorovat tento projekt nebo pomoct jakkoliv jinak, stačí mě kontaktovat emailem (footbike4everyone@gmail.com). Velice bych to ocenil a budu rád za každou pomoc.

Josef (Pepe)

 

2 thoughts on “Footbike x-ing Canada!

  1. Hi ,
    Your project is fantastic, if you looking for an other Guy un order to kick With you i could be the one.
    I kick each day in order to Go to my job ( 40 km With an 2×12 inches) and i enjoy footbike vacation s. My last expériences : 3200 km in Australia ( north to South) with out team only With à friend. 2 000 km in USA Miami yo North Texas, ( alone)last year ( South Espagna, South Italia ( alone)
    My best performance is : 560 km with out stop and 24 hours. Best time : 417 km.

    My Christian name is Frédéric , î´m sport professor and 46 years old

    Truly

    Like

Leave a comment